חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הממשלה הבריטית מינתה שגרירת תעסוקה לגיל המעבר

בריטניה ממשיכה להוכיח חלוציות בגישתה לנשים בגיל זה

מריאלה פרוסטרופ, עיתונאית ופעילה בתחום בריאות ושוויון נשים, מונתה באוקטובר 2024, כשגרירת תעסוקה לגיל מעבר מטעם הממשלה הבריטית. פרוסטרופ תעבוד עם מעסיקים כדי לסייע לנשים החוות תסמיני גיל מעבר להישאר בעבודה ולהתקדם בקריירה שלהן.

מינוי זה מגיע במקביל להרחבות של מפלגת הלייבור לחוק זכויות התעסוקה, שמחייב מעסיקים גדולים לפתח תוכניות תמיכה לעובדות החוות גיל מעבר.
פרוסטרופ אינה הראשונה בתפקיד ההתנדבותי בעיקרו והיא תפעל עם מעסיקים בבריטניה כדי לשפר את התמיכה התעסוקתית לנשים החוות את גיל המעבר, להעלות מודעות לתסמינים וכן לקדם את תרומתן של נשים בגיל זה לכלכלת המדינה, כשהמיקוד יהיה בסיוע לנשים העוברות את גיל המעבר להישאר בעבודה ולקדם את הקריירה שלהן.

פרוסטרופ מביאה לתפקידה החדש במשרד העבודה והפנסיה הבריטי עשורים של ניסיון בקידום זכויות נשים ושוויון מגדרי ברחבי העולם, כולל תמיכה נלהבת להגברת המודעות לתסמיני גיל מעבר. היא גם עומדת בראש "מנדט גיל המעבר", ארגון ללא מטרות רווח שהוקם ב-2023, המתמקד בשיפור התמיכה וההכוונה שנשים מקבלות משירותי הבריאות של בריטניה בטרום ובגיל המעבר.

מריאלה פרוסטרופ

למה בכלל צריך תפקיד כזה? כמעט 70% מהנשים בגילאי 40-60 המועסקות וחוות את תסמיני גיל המעבר (שזה אומר כמעט כולן), מדווחות כי אלה משפיעים עליהן לרעה בעבודה, ויותר מ-50% אינן מסוגלות להגיע לעבודה בשל תסמינים אלה. 25% שוקלות לעזוב את עבודתן בכלל.

לאחרונה הציעה הממשלה הבריטית סדרה של רפורמות להגנת עובדים, כולל נשים החוות תסמיני גיל מעבר בעבודה. הרפורמות יחייבו מעסיקים גדולים להכין תוכניות פעולה לגיל המעבר שיתמכו בעובדות בתקופה זו.

נותר רק לקוות שנגיע אי פעם בישראל למצב בו הכנסת והממשלה יחוקקו ויוציאו אל הפועל תקנות לנשים בגיל המעבר ובכלל.

מקור הכתבה כאן >>

אולי תאהבו גם ...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *