חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

"תזונה היא אסטרטגיה שזקוקה למטרות"

איך חוזרים לאכילה מאוזנת ובריאה ולמשקל שפוי? ארחנו בקהילת On Fire את אלמוג גולד, מטפלת בתזונה, באסטרטגיות אכילה ונטורופתית

בשנה האחרונה עלו שאלות רבות בקבוצת הקהילה של On Fire על משקל ויציאה מאיזון תזונתי.

מה קרה למשקל שלנו השנה?
אצל רובנו ככולנו השנה האחרונה היתה קשה מנשוא. חלק מאיתנו הפסיקו לאכול, חלק אוכלות אכילה רגשית, חלק הפסיקו להתעמל, אחרות לא ישנות. בנוסף, כולנו בגיל מעבר, שגם כך משבש הכל. המשקל עולה או יורד, אבל השיבוש נוכח כאן.

החלטנו לשוחח עם אלמוג גולד, חברה בקבוצה, מטפלת בתזונה ובאסטרטגיות אכילה, נטורופתית, מחברת רב המכר "תזונה לנשים שיכולות לכתוב ספר על תזונה", בעלת תואר שני במדעי ההתנהגות ואיתה ביקשנו לברר איך אפשר ליצור עוגן תזונתי ולתמוך בבריאות, בנראות ובשפיות בתקופות מאתגרות, כשמה שעבד פעם כבר לא עובד?

יציאה מהשיגרה
ב-7.10.23 התגייסו שניים משלושת בניה של אלמוג והחיים שלה בהחלט יצאו משיגרה. אלמוג, שהתמודדה בעברה כנערה עם עודף משקל של 20 קילוגרמים וכולסטרול גבוה במיוחד, מכירה את כל השיטות, הדיאטות והטריקים האפשריים.

אין אסטרטגיה אחת לכולם וכל אחת צריכה למצוא את הנוסחה שלה למה שעובד עבורה, אומרת אלמוג, וצריך לעשות תיאום ציפיות אישי בין המצב ולמטרות.
למה אנחנו בעצם משמינות או מרזות בעת מצוקה? איך מציבות מטרות ריאליות לכל אחת? איך מבדילות בין הרצון ליכולת? איך יוצרת עוגני תזונה בריאים כהרגלי חיים? איך מנקים אוכל מיותר ולמה אלמוג לא אוהבת את המילים "הימנעות", "ויתור" ואוהבת את המילה "אפשרי"?

הטור של אלמוג גולד על פרפקציוניזם תזונתי >> 

לכל הטורים של אלמוג – "קורבן תזונה" ב"הארץ" >>

לאתר של אלמוג גולד >>

אולי תאהבו גם ...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *